Winterse vertelavond - 13 januari 2017

Op vrijdagavond 13 januari 2017 organiseren we weer een winterse vertelavond in Kantens (Verslag en video).
U kunt komen luisteren naar hartverwarmende verhalen.
Maar u mag zelf ook komen vertellen. Hiervoor kunt u zich telefonisch aanmelden of via de mail.
 
De koffie, thee en glühwein staan klaar.
Kom naar deze gezellige avond in cultureel centrum ’t Schienvat aan de Kerkstraat in Kantens.

We starten om 20.00 uur.

19.30 uur: Inloop met koffie en thee, e.d.

20.00 uur: Opening door Corrie Lenstra

20.05 uur: 1e verhaal: Marieke Voormolen (vertelster van het Vertelgenootschap te Eelde)

20.25 uur: 2e verhaal: Peter Tholen (ook verteller van het Vertelgenootschap te Eelde) Peter is ook beeldend kunstenaar, zie: www.petertholen.nl

20.45 uur: 3e verhaal: Annie Mekel (vertelster van de Vertelkring “Het Hoogeland” te Kantens)

± 21.00 - 21.20 uur: Pauze

21.20 uur: Henk Wolf (docent,schrijver,voorlezer en verteller uit Groningen) zie:www.henkwolf.nl

21.40 uur: Ina de Raad (vertelster van de vertelgroep Pazzipanten te Woudbloem)

± 22.00 uur: Sluiting door Corrie Lenstra.

De entree bedraagt € 5,00 (incl.  twee consumpties).

Komt u ook langs? U bent van harte welkom!

Dorpshuis t Schienvat
Kerkstraat 7 te Kantens

www.vertelfestival.kantens.nl/vertelcafe
Contactgegevens: tel. 0595-552390 / 0628403163
email: vertelcafe@kantens.nl


Het eerste Vertelcafé in het nieuwe jaar is een hele succesvolle avond geworden. Bij de voorbereidingen voor deze avond viel er een week van te voren een verteller  uit van de Pazzipanten Slochteren (beterschap Ina!). Na een oproep aan alle Groningse vertellers sprongen meteen vier vertellers bij.
Tegen achten waren wel 31 mensen aanwezig en konden we met ons uitgebreide programma beginnen. Acht vertellers (o.a. uit de vijf vertelkringen in onze provincie) stonden er op het programma. Engbert de Leeuw had aangeboden om tussendoor harp te spelen.
Precies om acht uur begonnen we met een korte introductie. Marieke Voormolen beet de spits af met het verhaal “De wandelaar”, in 1951 geschreven door de Amerikaanse schrijver Ray Bradbury. Vol spanning luisterden we; de science- fiction-elementen maakte zelfs, dat we af en toe griezelden..
Ook Peter Tholen (net als Marieke van het Vertelgenootschap Eelde), had een spannend verhaal. Zijn verhaal speelde zich af in een museum. We zagen het voor ons.
We genoten van het Chinese sprookje dat Gezinus Lambers voor ons bewerkt had tot een komisch verhaal over een circusdirecteur, die aan elke ramp, die zijn circus overkwam, toch een positieve wending gaf.
We lieten de verhalen even bezinken bij het mooie harpspel van Engbert.
Annie Mekel’s zelfgeschreven (en autobiografisch) verhaal speelde zich af op een reis naar Zweden. Iedereen gniffelde bij het verhaal over de prachtige ketting met edelsteen, die zij op de terugweg op de boot onder haar kussen liet liggen. Annie is lid van de vertelkring op het Hoogeland.
Engbert de Leeuw (van de vertelkring Twoes uit de stad) vertelde een prachtig verhaal over arme joodse man uit Polen, die een diamant vindt, hem verliest, maar er toch profijt van heeft .
Daarna speelde hij in de pauze nogmaals op zijn harp en dat maakte onze avond heel sfeervol.
Henk Wolf debuteerde met het verhaal over Tawina en Ben, een echtpaar dat de wereld niet helemaal aan kan en vlucht in een eigen wereldje, dat ons nogal bizar lijkt. Een schitterend debuut. Henk, kom nog eens terug!
Twee vertellers van de vertelgroep uit het Westerkwartier :”Kom op Verhoal”, sloten de avond af met nog eens twee mooie verhalen.
Vanuit het publiek werd er meegeleefd, gelachen en gegrinnikt. Genoeglijk dronken we een gluhwein, frisdrank of een kopje thee en met een tevreden glimlach op het gezicht verlieten we de zaal.
Het was een prachtige avond!

Een impressie van de avond is te zien in onderstaande video.