Wereldverteldag 2018

Op vrijdag 23 maart viert de Werkgroep Vertellen uit Kantens de Wereldverteldag, de dag, waarop over de hele wereld vertellers mooie verhalen vertellen. Ook Kantens staat op de kaart! Het Dorpshuis ‘tSchienvat aan de Kerkstraat 7 in Kantens zal ’s avonds vanaf 20.00u daarvoor open staan. (deur open: 19.30u).

Naast o.a. Gezinus Lambers, Ina de Raad en Nane van der Molen, komt deze keer ook Jaenet Landman uit Assen naar Kantens. Zij is een bekende verteller en lid van de Asser vertelgroep “De Verhalenhoed”. De Verhalenhoed komt één keer per maand bij elkaar en dan oefenen zij met elkaar een nieuw verhaal.

Het is de bedoeling om de geschreven tekst uit het hoofd voor te dragen. 

Zelf merkte Jeanet tijdens haar werk in de bibliotheek dat ze aanleg had voor het overbrengen van verhalen. . Bij het verhalen vertellen is het belangrijk dat je ervaring opdoet door veel en vaak dit te doen. Het is heel verrijkend. Verhalen openen de wereld en er zit veel diepgang in.”

 

Foto Cindy Houwen

De leden van de Asser vertelgroep “De Verhalenhoed” ontvingen een cursus bij de landelijke verteller Eric Boreas. Het volgen van de cursus maakt het voor haar en de andere deelnemers gemakkelijker om los van het papier te spreken en voor een groep te staan. Jeanet geeft aan dat het onder meer interessant is voor mensen die vanwege werk vaak moeten spreken voor een gezelschap of voor onderwijzers. ,,Maar ook als je vaak een presentatie moet geven. In een vertelgroep wordt geleerd met verhalen te werken, de vaardigheid als verteller kan geoefend worden.

,,We komen op leuke plekken waar net iets bijzonders of leuks aan de hand is.” Zo is de groep bij het festival in Warffum geweest, wordt vertelt tijdens natuurwandelingen evenals op scholen en in verzorgingstehuizen. De Verhalenhoed ziet overal veel mogelijkheden. En nu komt Jaenet dus naar ons Hoogeland, naar Kantens!

Op deze vrijdagavond, 23 maart is iedereen van harte welkom in de bovenzaal van ons dorpshuis om deze avond met ons mee te vieren. Wilt u zelf vertellen: heel hartelijk welkom, maar meldt het even vooraf, dan nemen we u op in het programma!

5 € ENTREE (INCLUSIEF 1 CONSUMPTIE)

’T SCHIENVAT

KERKSTRAAT 7 TE KANTENS tijd 

20.00 UUR

VERTELCAFE@KANTENS.NL 0595552390/0628403163