Vertelavond in het Vertelcafé in Kantens

Op vrijdagavond, 8 januari vond in ‘t Schienvat in Kantens een sfeervol Vertelcafé plaats. De bovenzaal van het Schienvat was sfeervol ingericht met schemerlampen en kaarsen. Tweeënveertig bezoekers luisterden vol aandacht naar de vele mooie verhalen. Onder het genot van een glaasje Glühwein en een kopje chocolademelk met een kniepertje konden de luisteraars genieten van de legendes, sprookjes en zelfgeschreven verhalen van de vertellers. De tien vertellers kwamen vanuit de hele provincie: Nelle Raaphorst uit het Westerkwartier wist de luisteraars te emotioneren met haar eigen verhaal. Ook Harke Winter, Henk Wierenga, Hennie van der Laan en Rensina Dijhuizen uit het Westerkwartier hadden schitterende verhalen uit hun omgeving. Ook Anke Mulder (uit de stad) en Greet Vrijenhoek uit Winschoten boeiden het gezelschap ademloos. Annie Mekel en Nane van der Molen uit het Hoogeland hadden ook leuke sprookjes, waar het publiek ommoest lachen. Ina de Raad uit Slochteren had ook een schitterend verhaal, dat zij op haar mooie manier ons bracht.
Het publiek kon er maar niet genoeg van krijgen en na de twee pauze tot laat in de avond vertelden nog spontaan enkele vertellers een verhaal.

Wij hebben weer genoten van een schitterende avond.
De volgende vertelavond zal weer in t Schienvat plaatsvinden op vrijdag 18 maart. Wij vieren dan de Wereldverteldag. Het thema van deze dag is : “Sterke vrouwen” en daar zullen de (buitenlandse)vertellers op inspelen. U hoort hierover later meer.