Nieuwsbrief vertelfestival mei 2016

Hoera! We hebben alle vertellers gevonden.
Spontaan belde een vertelster ons op en bood zich aan.
“Kom langs” hebben we gezegd en zij kwam in één van onze huiskamers.
Met mooie mimiek en gebaren heeft ze een leuk verhaal verteld en wij zaten aan haar lippen gekluisterd. Jullie vast ook op 4 september.
Een andere vertelster vonden we in een leuk theaterrestaurant in de stad Groningen.

 
Le Petit Theatre  House of Cooking

Zij vulde haar mooie verhaal aan met bijpassende liedjes .
Op onze speurtocht kwam toen een Liberiaanse verteller op ons pad. We mochten bij hem thuis naar hem luisteren. Hij is een authentieker verteller, die de verhalen uit zijn cultuur ongekunsteld brengt. Wij waren erg van hem onder de indruk. Wellicht zult u dat ook zijn ons festival.
Daarmee hadden we de achtste verteller gevonden.
Mocht één van de vertellers uitvallen: ook een reserveverteller hebben we.
Op 2 april op de culturele uitmarkt (waar we de cultuurprijs van de Gemeente Eemsmond kregen) verzamelden we vier adressen van mensen, die hun huis voor een verteller beschikbaar willen stellen. Een reservehuis hebben we ook al.
We zijn bezig om nog vier leuke woningen voor u te zoeken, waar tijdens het vertelfestival naar een verhaal geluisterd kan worden. Want dit vertelfestival wordt groot: met acht vertellers in acht huizen. U hoort er vier, maar in het avondprogramma zult u ze alle acht horen.


Alle subsidies zijn aangevraagd; de meeste hebben we al binnen. Fijn, want dan kunnen we met flyers en posters aan de slag.
Op onze laatste werkgroepvergadering hebben we een programma voor de hele dag ontworpen. Ook een heel leuk idee voor de kinderen is bedacht. Voorafgaand aan het festival zullen zij werkstukken maken, wat u  op 4e september kunt bewonderen.
Volgende maand een nieuwe nieuwsbrief, waarin we u op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes.
Kijk ook op onze facebookpagina; https://www.facebook.com/vertelfestivalkantens