Nieuwsbrief februari 2018

Beste nieuwsbrieflezers

Het jaar 2018 is alweer ruimschoots begonnen. Dan begint het bij de festivalbestuurders ook meteen te kriebelen. We wensen allereerst al onze lezers een geweldig 2018 toe, met veel gezondheid en vertel gezelligheid.

Eerst kijken we, zoals gebruikelijk achterom, naar het afgelopen verteljaar. Hoogtepunt was natuurlijk de komst van IJje Wijkstra uit Tolbert en omgeving. In de prachtige tuin van Jan en Metje Lambers zagen we een schitterend optreden van de vertellers van de vertelgroep “Kom op Verhoal” uit het Wersterkwartier. Wat hebben Jan en Metje gezwoegd om de tuin een mooi aangezicht te geven, de schuren er pico bello uit te laten zien, je kon er bijna van de vloeren eten! In groepjes werden de aanwezigen (uitverkocht, ruim honderd toehoorders) langs de diverse tonelen gevoerd door een gids waar ze luisterden en keken naar een vertelling over IJje Wijkstra. De buurman had een verhaal, de buurvrouw, de cipier van de gevangenis, ga maar door, Inderdaad het hoogtepunt van het seizoen.
Nu maken we ons weer sterk voor het komende seizoen waarvan zeker het huiskamerfestival op zondag 2 september weer het hoogtepunt zal zijn. De eerste vergadering van de commissie is alweer geweest. We hebben al een begroting gemaakt en de eerste verteller, de eerste workshopleider en de eerste muzikanten zijn al bekend. We hebben ook een bezoek gebracht aan de Zwolse vertellers om te luisteren en te kijken of wij ook iets kunnen verbeteren aan de organisatie van de dag. Soms zijn kleine dingen heel belangrijk voor de gang van zaken. We hebben een paar foto’s van de omgeving van het Zwols vertelfestival om te laten zien.


Door werk en andere zaken moesten Gerda Onnes en Martha van Dijk, twee ingewerkte en geweldige bestuurders afscheid nemen en hebben we een nieuwe kracht kunnen mobiliseren: Henriëtte Broekhuizen. Corrie Lenstra, bedenkster en voorzitter van het eerste uur is weer de gangmaker van alweer het vijfde huiskamervertelfestival in Kantens. We proberen natuurlijk weer nieuwe huiskamers en nieuwe vertellers te vinden. We zijn bezig met de subsidies aan te vragen en straks gaan we weer posters en flyers rondbrengen.Voorafgaand aan het festival hebben we nog twee vertelcafé-avonden. Wereldwijd is 20 maart 2018 de Wereldverteldag  en ook wij doen daar enige dagen later aan mee en wel op vrijdag 23 maart 2018 in t Schienvat. Thema is: “Wise Fools”, vrij vertaald: “Wat is wijsheid?” Wilt u komen vertellen, geeft u dan zo spoedig mogelijk op, want vol is vol! Er is al een boeiende vertelster bekend, die op deze avond zal vertellen. In de volgende nieuwsbrief vindt u hierover uitgebreide informatie.

Opgeven voor het vertellen bij:
Corrie Lenstra
Oosterweg 6
9995 VJ Kantens
t 05 95 - 55 23 90
m 06 28 40 31 63 
e-mail: vertelcafe@kantens.nl.

Tot ziens

Namens de Werkgroep Vertellen

Annie Mekel