Jeanet Landman

Verhalen voor vermaak en andere zinvolle zaken. Verhalen zitten in onze genen, ze zijn er altijd geweest, aangevoerd door de wind en de vogels, vastgehouden in de stenen. Kom en luister mee, vergeet even alle andere dingen, laat je meevoeren naar een andere tijd, een ander land, een ander leven, naar jouw ziel.

Verhalen vertellen is wat mensen in alle tijden samen hebben gedaan; elkaar vertellen hoe het geweest is, wat je hebt beleefd, hoe je bent gekomen waar je bent, hoe je bent geworden wie je bent.

Vertellers hebben luisteraars nodig. Luisteren is open staan, toelaten, je eigen beelden scheppen bij de woorden. Het is de magie van een groep die de beleving intenser maakt, die zorgt voor verbondenheid. Wees welkom bij dit creatieve proces.

Jeanet vertelt haar verhalen voor kinderen en volwassenen, bij allerlei gelegenheden; Kerstmis, Nacht der Nachten, bij culturele festivals. En op allerlei plaatsen; op scholen, in de Hortus in Haren, tijdens wandelingen op de hei, in huizen en in tuinen. De verhalen die ze vertelt zijn oud en nieuw, van hier en van ver. Ze vertelt verhalen van nieuwsgierigheid en verlangen. Sprookjes en mythen. Met graag in elk verhaal een plekje voor humor.

Jeanet is lid van de vertelgroep De Vertelplantage. Elke tweede woensdag van de maand komen we als verhalenliefhebbers bijeen in Twoes, in cafe De Beurs in Groningen.